Hogy ne az étel egyen meg téged

Ínyenc Fenevad

Csúcsszuper magyaros étterem az erdő kellős közepén

2025. június 28. - Ínyenc Fenevad

Az éttermi élmény egyik fontos része a hangulat, egyáltalán nem mindegy, hogy a kiváló ételeket milyen környezetben fogyaszthatjuk el. Ebben pedig verhetetlen egy olyan étterem, amely egyenesen a fák között található, és ahol tényleg úgy érezzük magunkat, mintha egy erdőben ülnénk. Ha pedig az ételek is kiválóak, az a teljes éttermi élményhez feltétlenül szükséges. Számomra az már csak egy plusz, ha az aktuális étterem még magyaros is, ráadásul annak egy kissé modernizáltabb, igazán minőségi változata.

barbecue_oldalas_magyaros_etteremben_az_erdoben.jpg

Tovább

Cukkinis tészta: könnyű nyári olasz tészta recept

Nyáron a könnyű ételek esnek jól igazán, az olaszok pedig mesterei a könnyű vacsorák elkészítésének. Most mutatok egy igazi nyári tésztás receptet, amely nemcsak az emésztés, de az elkészítés tekintetében is könnyű, hiszen mindössze két hozzávaló kell hozzá, így aztán igazán olcsó is, hóvégi ételnek is tökéletes. Ráadásul a legtöbb olasz fogással ellentétben ezt nagyon elrontani sem lehet.

cukkinis_teszta_konnyu_nyari_olasz_teszta_recept.jpg

Tovább

Nagyon leromlott a magyar kirándulók egyik kedvenc étterme

Egy kimerítő túra után különösen jól tud esni egy nagy tál magyaros étel, főleg ha azt gyönyörű erdei környezetben, kiváló kilátás mellett tudod elfogyasztani. Ilyen esetben még az sem baj, ha az étel csak kicsit jobb az átlagosnál, valójában sokkal jobban lehet élvezni. Ám ha még kilométereket gyalogolva felfelé, hegyi környezetben is azt érzed, hogy az az étel szar, akkor az valójában nagyon szar lehet. Ez történt velem a méltán híres Nagy Hideg Hegy méltatlanul híres turistaházában. Szubjektív beszámoló következik.

borzsony_nagy_hideg-hegyi_turistahaz_sertesporkolt_szarvacskaval_1.jpg

Tovább

Ha nem tudod, milyen az igazi eper, most nagyon meg fogsz lepődni

A jól képzettek (és a felesleges dolgokon fennakadni szeretők) gyakran javítanak ki minket, átlagembereket, amikor a piacon, zöldségesnél és a boltokban kapható, húsos, rostoktól és csodás nedvektől duzzadó illatos csodát epernek nevezzük, merthogy az szamóca. Az okostojásoknak kétségkívül igazuk van, az epernek nevezett piros gyümölcs tényleg nem eper. De akkor mi az, amit tényleg epernek nevezhetünk? Ezt fogom most megmutatni.

eper_vagy_szamoca.jpg

Tovább

Megint belefutottunk egy rámenezőbe: ki is próbáltuk

Ismét egy ázsiai éttermi beszámolót hozunk, most a Flour Style Wok Bar csirkés rámen levesét kóstoltam meg. Teljesen spontán választás volt, épp a WestEnd környékén jártam, és a helyet meglátva meg is kívántam a japánok húslevesét. Nem csalódtam, de nem is ájultam el tőle, ha kíváncsi vagy a tapasztalataimra, olvass tovább.

ramen_flour_style_wok_bar_budapest.jpg

Tovább

Spaghetti al pomodoro: itt a paradicsomos spagetti eredeti olasz receptje

Az olasz konyha egyik leghíresebb fogása egyben az egyik legegyszerűbb is. Alighanem az olvasók nagy része is ismeri a paradicsomos spagettit (spaghetti al pomodoro), de azon talán sokan meglepődnek majd, hogy mennyire egyszerű elkészíteni. Mint minden olasz fogás, ez is az alapanyagokon dől el, így ezekre oda kell figyelni, mint ahogy a precíz elkészítésre is. A cikkben részletesen leírok mindent, így te is tökéletes paradicsomos spagettit tudsz majd elkészíteni. Nulladik pontként viszont egy fontos dolgot említenék: hagyd a fenébe az előre elkészített, fűszerezett tésztaszószt, ennél sokkal egyszerűbb autentikus módon elkészíteni az ételt. És sokkal finomabb is.

spaghetti_al_pomodoro_olasz_paradicsomos_teszta_recept.jpg

Tovább

Spárgás tészta: itt az eredeti olasz recept

Aki szereti a spárgát és az olasz konyhát, annak egy egészen kiváló receptet mutatunk: a spárgás tészta receptjét, természetesen csakis az autentikus olasz elkészítési mód szerint. Ha igazán tökéletes spárgás tésztát akarsz készíteni, jó helyen jársz, ha pedig azt gondoltad eddig, hogy a spárga a tésztával nem passzol össze, akkor meg aztán igazán.

olasz_spargas_teszta_recept.jpg

Tovább

Csalódást okozott az agyonsztárolt új ázsiai étterem

Ritkán lát az ember olyat, hogy egy éttermet a közönsége 5 csillagosra értékel a Google-értékelőben, az ilyen helyet pedig feltétlenül ki kell próbálni. Én is így tettem, és így nyert megerősítést az a felvetésem, hogy a Google-értékeléseket nem szabad készpénznek venni.

pho_leves_cung_vietnami_etterem_a_varosligetnel.jpg

Tovább

Ezért ne bízz a Google értékelésekben

Az étteremlátogatás előtt ma már szinte alap, hogy megnézzük a helyek értékelését: ha valamit nagyon lehúztak a vendégek, akkor azt jobb elkerülni. Ez a nyilvános értékelési rendszer önmagában fantasztikus, hiszen ezzel egyrészt jutalmazhatjuk a kiváló minőséget nyújtó éttermeket, másrészt megbüntethetjük azokat, amelyekben csalódtunk. Magam is rendszeresen ellenőrzöm az éttermeket látogatás előtt, de azért fenntartással kezelem az egyes számokat. Erre tökéletes bizonyíték volt az elmúlt hetekben egy olyan étterem, aminek az értékelése 5-ös volt, de az élmény messze volt ettől.

megbizhato-e_a_google_ertekeles.jpg

Tovább

A retek hatásai az egészségre: miért érdemes rendszeresen fogyasztani?

A retek egészséges zöldség, amely nemcsak finom, hanem számos jótékony hatással is bír a szervezet számára – mivel most van a szezonja, érdemes nagy mennyiségben fogyasztani. Alacsony kalóriatartalmának köszönhetően ideális diétás étrendhez, miközben rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, arról nem is beszélve, hogy kiváló íze van. Cikkünkben bemutatjuk, hogy miért is olyan népszerű a retek az egészséges étrenden belül, mikor van szezonja, valamint néhány finom retek receptet is megosztunk.

 a_retek_hatasai_az_egeszsegre.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása