Hogy ne az étel egyen meg téged

Ínyenc Fenevad

Nem tartják jó ötletnek a terasznyitást az olvasók

2021. április 27. - Ínyenc Fenevad

Több mint négyezren szavaztak az Ínyenc Fenevad felmérésben, amelyben arra kerestük a választ, hogy mit gondolnak olvasóink a teraszok hétvégi megnyitásáról. Az olvasók elsöprő többsége szerint nem volt jó ötlet a nyitás ebben a formában.

etterem_korona_penz_fizetes_koronavirus.jpg

Mint az köztudott, a járvány enyhülése és az oltások felfutása miatt a kormány lehetővé tette, hogy a vendéglátóhelyek teraszai megnyissanak. A hétvégi nyitásra az emberek valósággal megrohanták a teraszokat, telve voltak az egységek kinti részlegei. A vendéglátósok és a vendégek természetesen örültek a nyitásnak, a járványügyi szakemberek, virológusok már kevésbé.

Úgy néz ki, utóbbiakkal értenek egyet az olvasók is, ez derül ki az Ínyenc Fenevad nem reprezentatív kutatásából, ahol több mint négyezren szavaztak. Az olvasók 83,5 százaléka szerint ebben a formában nem volt jó döntés a teraszok újranyitása. A legnagyobb csoportot azok tették ki, akik szerint még picit várni kellett volna a nyitással (39%), de sokan mondták, hogy létszámlimittel kellett volna nyitni (30,1%). Mindössze 14,4% szerint kellett volna csak a védetteknek megnyitni a teraszokat.

inyenc_fenevad_kutatas.png

Azok aránya, akik egyetértettek a nyitással, 16,5%-ot tettek ki. Összesen a szavazók 11,7%-a mondta azt, hogy helyes volt a nyitás, és mindenki el tudja dönteni, hogy akar-e menni. 4,9% mondta azt, hogy eddig sem kellett volna zárva tartani a teraszokat.

Sokan azért nem mentek el, mert még tartanak a vírustól

Nem meglepő ezután, hogy az olvasóink 85,2%-a nem ment el teraszozni hétvégén. Mindössze 10,9%-uk ment el, 3,8% pedig nem volt hétvégén, de a napokban tervez. Akik nem mentek el, döntő részben azért nem tették, mert még tartanak a vírustól (57,7% mondta ezt), a válaszadók mintegy 22%-a pedig a járvány előtt sem járt ilyen helyekre. 7,6%-a mondta azt, hogy nem ért rá hétvégén, 2,5% úgy nyilatkozott, hogy nincs erre pénze. A nem teraszozó válaszadók 10,3%-a ment volna, de túl nagynak tartotta a tömeget.

Akik elmentek (ők voltak kevesebben, mindössze 10,9%) azért ment el, hogy "végre úgy érezze, visszakapta az életét (29,8%), de majdnem ennyien mondták azt, hogy támogatni akarták a kedvenc helyüket (29,3%).

Legtöbben étterembe mentek a teraszozó válaszolók közül, ők 32,2%-ot tettek ki. Őket követte a kocsmázók aránya (26,2%), de nem maradtak le sokkal a cukrászdát látogatók (23,2%) sem. Legkevesebben azok voltak, akik kávézóba mentek, a hétvégén teraszozók 18,4%-a tett így.

Ezúton köszönjük Kedves Olvasóinknak a kitöltést. A jó idő beköszöntével alighanem még nagyobb igény lesz a teraszozásra. Élvezzétek a nyitást és a tavaszt, de emellett is arra kérünk Titeket, hogy vigyázzatok magatokra, hiszen első az egészség.

Ha még nem követsz minket Facebookon, ide kattintva megteheted. Nem maradj le klassz tartalmainkról!

Fotó: Pixabay

A bejegyzés trackback címe:

https://fenevad.blog.hu/api/trackback/id/tr1916514368
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása