Hogy ne az étel egyen meg téged

Ínyenc Fenevad

Szerintem ez a világ legjobb sárgadinnye salátája

2024. július 28. - Ínyenc Fenevad

A nyár egyik slágere a sárgadinnye, amely önmagában fogyasztva is kiváló, de sokan más ételekbe, gyümölcssalátákba teszik. Magam is dinnyerajongó vagyok, sokat írtam már ezekről a kerek csodákról, úgyhogy arra gondoltam, megmutatom az én kedvenc sárgadinnyesalátám.

sargadinnye_salata.jpg

A sárgadinnye roppant egészséges, beleilleszthető a diétába, és veszettül finom. Itt a nyár (hajjaj, de még mennyire itt van), addig kell enni a sárgadinnyét, amíg lehet. Egy korábbi cikkben már bemutattam,  hogyan lehet kiválasztani az édes sárgadinnyét (nem, nem az illat segítségével), most pedig egy sárgadinnyesalátát mutatok be, amit nyáron rendszeresen elkészítek. E sorok írása közben is épp ezt majszolom.

Kell hozzá egy sárgadinnye, amit meg kell hámozni. Erre is van egy trükköm: kettévágom a sárgadinnyét, a magos közepét kanállal kikotrom (könnyebben kijön, mint gondolnád), majd a félbevágott dinnyéket a lapos felükre fordítva késsel kívülről szépen körbefaragom. Nekem ez a megoldás kényelmesebb és gyorsabb, mint előbb felszeletelni, majd a szeletek közül kivágni a dinnye húsát, és így kevesebb hasznos anyag vész kárba.

Ha ez megvan, hasra fordítva hagyom, előbb hosszában, majd keresztbe végigvagdosom. A módszer előnye, hogy így nem esik szét a dinnye, gyorsabb szeletelni. Ha ez megvan, akkor a falatnyi kockákat egy mély tányérba teszem. Ezzel kész is a dinnyesaláta. Ha előre behűtjük a dinnyét, akkor frissítőbb, hűsítőbb lesz (noha az ízéből minimálisan veszít, de ha jó a dinnye, ki bánja?), ami ilyen forróságban nagyon jól esik.

Ahogy látod, nem bonyolult a recept, kevés hozzávalóval gyorsan elkészíthető. Ja, hogy milyen egyéb hozzávaló kerül bele? Hát semmilyen. Mivel a dinnyénél nincs finomabb gyümölcs, minek rontanánk el minden más hozzávalóval az ízét? Ez így tökéletes, ahogy van. Jó étvágyat a remek dinnyesalátához.

Néha ilyen vicceskedő cikkeket is írunk, de többnyire azért komolyak maradunk. A következő napokban éttermi beszámolók, útleírások jönnek. Kövess minket Facebookon, ha tetszik az oldalunk. És egy fontos dolog: vigyázzatok magatokra a hőségben, ez már nem vicc, ami történik.

Fotó: Ínyenc Fenevad

A bejegyzés trackback címe:

https://fenevad.blog.hu/api/trackback/id/tr7518453711
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása