Fazekas Ádám, a budapesti Fazekas Cukrászda cukrásza lett a Gelato Festival World Masters aranyérmese "Frutto di Pistacchio" fagylaltjával, maga mögé utasítva a spanyol és olasz fagylaltkészítőket.
A verseny 4 éve kezdődött, több száz helyszínen zajlott 3500 résztvevővel. A tizenkét órán át tartó döntőben 18 ország 32 fagylaltkészítője vett részt, akik közül Fazekas Ádám került ki világbajnokként a krémes sós pisztáciafagylaltjával, megbolondítva egy kis tonkababbal és málnával - írja a a fagylaltgépeket gyártó cég, a Carpigiani a közleményében.
A zsűri díjazta Fazekas Ádám technikai tudását, a "Frutto di Pistacchio" édesség alapanyainak minőségét és kombinációját.
A magyar cukrász már 2018-ban megnyerte a fagylaltkészítés magyar versenyét, majd a következő évben a Gelato Festival Next Generationt is, ahol Európa 16 legjobb 30 év alatti fagylaltkészítője vett részt. Végül az Európában rendezett döntőben is győzelmet aratott.
Nyitókép: Pexels