Hogy ne az étel egyen meg téged

Ínyenc Fenevad

Nagyszabású szakácsversenyt hirdettek meg: íme a részletek

2021. január 09. - Zabos Muffin

Szokásunktól eltérően most nem étteremkritikát vagy receptet hoztunk, hanem egy érdekes eseményre hívjuk fel a figyelmet, meghirdették ugyanis a 2021-2022. évi Közétkeztetési Szakácsversenyt. A megmérettetésére 2021. március 19-ig jelentkezhetnek az innovatív szellemiségű csapatok. A feladat valamely magyar tájegység hagyományos farsangi ételsorának elkészítése lesz, melyhez kötelező alapanyagként a sütőtököt is fel kell használniuk a versenyzőknek.

kozetkeztetesi_fozoverseny.jpg

Jelentős szakmai támogatottság és összefogás mellett, immár nyolcadik alkalommal valósul meg a Közétkeztetési Szakácsverseny a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV), a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közös szervezésében -írja közleményében a Nébih.

A többfordulós verseny fővédnöki tisztségét – hasonlóan a korábbi évekhez – dr. Nagy István agrárminiszter, dr. Tuzson Bence kormányzati államtitkár és dr. Oravecz Márton, a Nébih elnöke töltik be. A programot szakmai védnökként segíti Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke és Zoltai Anna, az Élelmiszerhigiénikus Társaság alelnöke.

A verseny témája: valamely magyar tájegység hagyományos farsangi ételsorának elkészítése.

"A szervezők célja az évszakhoz köthető hagyományok, szokások, ismerős és hagyományos ízek megőrzése mellett, az ételek modernizálása, a mai kor követelményeihez igazítása, az étkezési kultúra fejlesztése, az évszakokhoz és szokásokhoz kötődő ételek megismertetése, hazai friss alapanyagok felhasználásának népszerűsítése, versenyre nevezők szakmai továbbképzése és fejlesztése, a közétkeztetésben dolgozók csapatmunkájának fejlesztése, a közétkeztetés népszerűsítése, a közétkeztetés minőségének javítása, fejlesztése, kipróbált receptek és technológiák közzététele, iránymutatás a közétkeztetés fejlődéséhez." - olvashatjuk a KÖZSZÖV oldalán.

A szervezők az ország minden részéből várják azon 3+1 fős csapatok nevezését, akik – a versenykiírásban megadott, összetett szempontrendszer alapján – vállalják egy felnőtteknek szánt, komplettált 3 fogásos ebéd megtervezését, elkészítését és tálalását. A menü nettó nyersanyagköltsége adagonként legfeljebb 650 forint lehet.

A résztvevőknek, az évszakhoz köthető szokások, hagyományos ízek megőrzése mellett, törekedniük kell az ételek modernizálására, az étkezési kultúra fejlesztésére, valamint a hazai, friss alapanyagok népszerűsítésére. A közétkeztetés korszerűsítését előmozdító ötleteik megvalósításához a versenyt támogató szervezetek által delegált, elismert szakmai mentorok segítségét vehetik igénybe. Nevezési határidő: 2021. március 19.

A részvételi feltételek, valamint a nevezési lapok elérhetőek a szervező és támogató szervezetek weblapján. Aki érez affinitást és bátorságot, hogy megmérettesse főzőtudását, itt a remek lehetőség. Ha úgy gondolod, ez nem neked való, akkor olvass inkább Ínyenc Fenevadat, hiszen érdekes tartalmakkal és receptekkel készülünk továbbra is! Ne felejts el követni minket Facebookon is!

Nyitókép: Pixabay

A bejegyzés trackback címe:

https://fenevad.blog.hu/api/trackback/id/tr816376530
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása