Hogy ne az étel egyen meg téged

Ínyenc Fenevad

Rózsaszirmokkal ölelt, csokikrémes csodatorta: így készítsd el te is

2020. október 17. - Ínyenc Fenevad

A mai tortaszombat alkalmával egy szuperkönnyen elkészíthető tortareceptet hozott az Ínyenc Fenevad házicukrásza, Édes Harapás. A tortaköltemény mindenkinek ajánlott, aki szereti a csupa rózsaszínbe csomagolt csokis édességeket. Ahogy ő fogalmaz, ez egy igazán könnyű szerkezetű,  mégis csupa csokis krém-édesség. Ő a receptben házi eperlekvárral bolondította meg a rétegeket, de elmondása szerint ez bármilyen egyéb kedvelt lekvárral vagy gyümölcspürével felcserélhető. Át is adom a szót neki:

rozsaszin-csoki-mousse-torta.jpg

Csupa rózsaszín torta csoki mousse töltelékkel

Hozzávalók 16 cm-es torta krémjéhez

A piskótához

  • 6 db tojás
  • 140 g liszt
  • 100 g cukor

A krémhez

  • 200 g étcsokoládé (lehet akár fehércsoki, vagy tejcsoki is)
  • 4 dl habtejszín
  • 9 g zselatin
  • 2 ek. víz

Elkészítés

  1. A már megszokott módon elkészítjük az alap piskótát.
  2. Vízgőz fölött egy hőálló edényben felolvasztjuk a 200 g étcsokoládét 1 dl. habtejszínnel.
  3. A 9 g. zselatint feloldjuk 2 ek. forró vízben, és a csokis habtejszínes krémhez keverjük.
  4. A felolvasztott csokis habtejszínt egy mélytányérba öntjük, légmentesen lefóliázzuk, majd a hideg padlón hagyjuk kihűlni (nem érdemes hűtőbe rakni, mert hamar megmerevedik).
  5. A maradék 3 dl. habtejszínt felverjük (érdemes cukrászhabot használni – extra könnyű felverni, és még véletlenül sem tudunk belőle vajat köpülni).
  6. A jól kihűlt csokis habtejszínhez kis adagonként óvatosan hozzáforgatjuk a felvert habtejszínünket, így a krém már kész is.
  7. A kihűlt piskótát 4 egyenlő részre vágjuk.
  8. Én minden piskótaréteget megbolondítottam egy kis házi eperlekvárral, így a betöltés a következőképpen alakult: piskóta, egy réteg házi lekvár, egyharmad csoki mousse... és így tovább.
  9. Legalább 3 órát hagyjuk hűlni a hűtőben, de a legjobb, ha egy egész éjszakát pihen.
  10. Másnap tetszés szerint díszíthető és bevonható, én fehércsokis svájci krémet használtam, piros ételszínezékkel.

Reméljük, kellően összefutott mindenkinek a nyál a szájában. Ha elkészítenétek a krémet és a tortát, osszátok meg velünk is egy fotóval, hogy sikerült. Édes Harapás instagram oldalán pedig még több tortaötletet találtok. Legközelebb a Tisza-tavi kirándulásunk beszámolójával jövünk, nézzétek a Facebook-oldalunkat is, és ha már ott jártok, kövessetek minket!

 Fotó: Édes Harapás

A bejegyzés trackback címe:

https://fenevad.blog.hu/api/trackback/id/tr9816243022
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása