A mai tortaszombat alkalmával egy szuperkönnyen elkészíthető tortareceptet hozott az Ínyenc Fenevad házicukrásza, Édes Harapás. A tortaköltemény mindenkinek ajánlott, aki szereti a csupa rózsaszínbe csomagolt csokis édességeket. Ahogy ő fogalmaz, ez egy igazán könnyű szerkezetű, mégis csupa csokis krém-édesség. Ő a receptben házi eperlekvárral bolondította meg a rétegeket, de elmondása szerint ez bármilyen egyéb kedvelt lekvárral vagy gyümölcspürével felcserélhető. Át is adom a szót neki:
Csupa rózsaszín torta csoki mousse töltelékkel
Hozzávalók 16 cm-es torta krémjéhez
A piskótához
- 6 db tojás
- 140 g liszt
- 100 g cukor
A krémhez
- 200 g étcsokoládé (lehet akár fehércsoki, vagy tejcsoki is)
- 4 dl habtejszín
- 9 g zselatin
- 2 ek. víz
Elkészítés
- A már megszokott módon elkészítjük az alap piskótát.
- Vízgőz fölött egy hőálló edényben felolvasztjuk a 200 g étcsokoládét 1 dl. habtejszínnel.
- A 9 g. zselatint feloldjuk 2 ek. forró vízben, és a csokis habtejszínes krémhez keverjük.
- A felolvasztott csokis habtejszínt egy mélytányérba öntjük, légmentesen lefóliázzuk, majd a hideg padlón hagyjuk kihűlni (nem érdemes hűtőbe rakni, mert hamar megmerevedik).
- A maradék 3 dl. habtejszínt felverjük (érdemes cukrászhabot használni – extra könnyű felverni, és még véletlenül sem tudunk belőle vajat köpülni).
- A jól kihűlt csokis habtejszínhez kis adagonként óvatosan hozzáforgatjuk a felvert habtejszínünket, így a krém már kész is.
- A kihűlt piskótát 4 egyenlő részre vágjuk.
- Én minden piskótaréteget megbolondítottam egy kis házi eperlekvárral, így a betöltés a következőképpen alakult: piskóta, egy réteg házi lekvár, egyharmad csoki mousse... és így tovább.
- Legalább 3 órát hagyjuk hűlni a hűtőben, de a legjobb, ha egy egész éjszakát pihen.
- Másnap tetszés szerint díszíthető és bevonható, én fehércsokis svájci krémet használtam, piros ételszínezékkel.
Reméljük, kellően összefutott mindenkinek a nyál a szájában. Ha elkészítenétek a krémet és a tortát, osszátok meg velünk is egy fotóval, hogy sikerült. Édes Harapás instagram oldalán pedig még több tortaötletet találtok. Legközelebb a Tisza-tavi kirándulásunk beszámolójával jövünk, nézzétek a Facebook-oldalunkat is, és ha már ott jártok, kövessetek minket!
Fotó: Édes Harapás