Hogy ne az étel egyen meg téged

Ínyenc Fenevad

Étteremkedvelők, figyelem: lazulnak a korlátozások

2020. április 30. - Zabos Muffin

A kormány tegnap jelentette be a jelenleg is fennálló korlátozások lazulását. Mielőtt a budapestiek is ujjongani kezdenének, a szabályok enyhítése a vidéki településekre vonatkozik.

beer-garden-1670028_1920.jpg

A miniszterelnök szerint ez a koronavírus elleni védekezés egy új szakasza, szigorú menetrend mellett megpróbálják fokozatosan újraindítani az életet. Budapestet a korlátozások feloldása nem érinti, hiszen a koronavírus-járvány egyik gócpontjaként, az országos 2775 fertőzött személyből 1368 a fővárosban található.

Az új intézkedések értelmében vidéken megszűnnek az üzletek nyitvatartására vonatkozó korlátozások, továbbá megnyithatnak az éttermek, kávézók teraszai, kerthelyiségei és látogathatók lesznek a szabadtéri strandok is. Ez azonban nem azt jelenti, hogy mindenki azonnal fejvesztve rohanjon ki a lakásból, újra fejest ugorva a „szabadságba”, fokozott óvatosságra intünk mindenkit. Az idősek jelenleg 9-12 óra között látogathatják az üzleteket, ezt az intézkedést a kormány továbbra is fenntartja.

Ha szeretnél értesülni új bejegyzéseinkről, kövess minket Facebookon is!

Fotó: Pixabay

A bejegyzés trackback címe:

https://fenevad.blog.hu/api/trackback/id/tr7415649994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása