Hogy ne az étel egyen meg téged

Ínyenc Fenevad

Szereted a magyar borokat? Hamarosan megkóstolhatod a 100 legjobbat

2022. szeptember 10. - Ínyenc Fenevad

A nemzetközi és magyar borszakértők által összeállított Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor magazinban szereplő tételekből tartanak nagykóstolót szeptember 17-én a Corinthia Hotel Budapest báltermében – számol be az MTI.

pexels-andrea-piacquadio-3756623.jpg

A Winelovers 100 toplistás borait idén első alkalommal egy új, magyar szervezésű borversenyen, a Winelovers Wine Awardson nemzetközi és magyar szaktekintélyekből álló zsűri (Master of Wine és Master Sommelier szakértők, borkereskedők, sommelier-k és borszakírók) választották ki - tájékoztatták az MTI-t a szervezők.

Közleményük szerint a Winelovers 100 Nagykóstoló a magyar pincészetek legszebb eredményeinek összefoglalóját adja a résztvevőknek: a versenyen legtöbb pontot elért palackokat bontják fel a vendégeknek.

A TOP100-as listán többnyire száraz fehér-, és vörösborok, valamint természetes édes borok szerepelnek, ezek mellett azonban felvonul a további 54 kategóriagyőztes bor is, így könnyedebb, illatos fehérborok, rozék és pezsgők is.

Mint a szervezők kiemelték, az érdeklődők nemcsak kóstolhatnak, hanem a boros tudásukat is elmélyíthetik, hiszen ingyenes pop-up előadások várják őket, amelyeket a Borkollégium tanárai és a borszakmában tevékenykedő szakemberek tartanak. A VIP-lounge-ba megváltott jegyek pedig az elmélyültebb kóstolást teszik lehetővé, valamint egyéb ajándékokkal, extra bortételek kóstolásával járnak - áll a közleményben. A Winelovers 100 Nagykóstoló teljes kiállítói listája itt olvasható.

Szeretnél értesülni még több aktuális eseményről, érdekességről? Kövess minket Facebookon is!

 

Nyitókép: Pexels

A bejegyzés trackback címe:

https://fenevad.blog.hu/api/trackback/id/tr4517928541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása