Hogy ne az étel egyen meg téged

Ínyenc Fenevad

Ott találtunk hibátlan hamburgerezőt, ahol nem is vártuk

2021. augusztus 30. - Vérmes Ízvadász

Egyik legjobb hamburger élményem esett meg velem a napokban egy kis Pest megyei városkában. A meglepően szuper ízek kifejezetten jó árakkal párosultak, így nem voltam rest, beszámolok nektek gasztrokalandomról. 

marhamania_aszofo_hamburger.jpg

A célom egyáltalán nem egy új hely felfedezése volt, miután csak valamivel gyorsan meg akartam tömni a hasam családi nyaralásunk utolsó napján. Tudniillik, menüzni akartunk, hisz azzal nem megy el sok idő, költséghatékony és mégis meleg ételt juttatunk a szervezetünkbe. Erről végül mégis lecsúsztunk és egy sarki gyrosost néztünk ki, de végül úgy alakult, hogy a társaság fele mégis a mellette tanyázó Marha Mánia burger & bbq hambizót választotta. Nem bántuk meg. 

Helyszínünk Aszód

Az ország nagy részének elsőre talán semmit nem mond ez a kis városka, pedig nagyon gazdag történelme van. Senkit nem untatnék történelemórákkal, de azért érdekességként megemlíteném, hogy Aszód területe már az őskor óta lakott, és a 19. században jelentős ipari központ volt többek között téglagyárával és egy nem is kicsi repülőgépgyárral. A Pest megyei város azonban mégis arra a legbüszkébb, hogy három évig itt járt gimnáziumba Petőfi Sándor.  Talán egy átlagos magyar utazó számára nem ez az a város, amit elsőként meglátogatna, pedig egyébként szimpatikus hely, rendben van tartva, és pár órát kellemesen el lehet itt tölteni - pláne, ha az ember beül ugye hamburgerezni. 

Nem követsz még minket Facebookon? Kattins és nyomj egy lájkot, hogy mindig azonnal értesülj bejegyzéseinkről!

Vendéglátásból jeles

Térjünk is rá a hambizóra. Kívülről semmi extra a hely, de ez miért is lenne elvárás. Belülről már egész attraktív, tiszta, modern környezet, a kötelező amerikai hatással. A személyzet egyik tagja tetézte ezt rendhagyó öltözetével és viselkedésével, de abszolút a jó értelemben. A rikító mintákkal tűzdelt ing, virágos rövidnadrág, papucs kombó mellé egy szabadszájú, szellemes személyiséget kaptunk a sráctól, aki előre beígérte, hogy ha nem is idevalósiak vagyunk, tuti visszajövünk, ha teszünk egy próbát, mert ide visszajárnak mindenhonnan. Ebből arra a következtettem, hogy egyrészt a tulajjal van dolgunk, másrészt, hogy az önbizalomból nem csak a kihívó öltözködésre tellett. De később rá kellett jönnöm, hogy nem a levegőbe beszélt. Külön megemlíteném azt is, hogy a 11 fős társaságunk gondban volt, mert kb fele-fele arányban akartunk hamburgerezni és az eredeti gyrosnál maradni, de emberünk minden további nélkül felajánlotta, hogy leülteti az egész társaságot, és nem bánja, ha néhányan a szomszédból hozott ebédet fogyasztjuk el nála. Gyorsan át is rendezte nekünk az asztalokat. 

marha_mania_aszofo.jpg

marha_mania_aszofo_hamburgerezo.jpg

Meglepően jó hamburgerek

Az étlapot böngészve az egészen széles választéktól kicsit megijedtem: még egy hely, ami belebukik majd a hangzatos fantáziánevekbe a középszerű tákolmányokkal - gondoltam magamban. Én egy Vato Marho burgert kértem: a húspogácsa mellett bacont, cheddar sajtot, jalapenot, tortilla chipset és salsa szószt kínált, mindezt megfejelve a füstölt paprikás majonézzel. Nem is kellett sokat várnunk, a látvány jót ígért:

marhamania_hamburger.jpg

Az ízek előtt pedig bőszen emeltem kalapom, és ezzel a többiek is így voltak. Kellően szaftos, pont jóra sült húspogácsa, pikáns, de nem ehetetlen szósz, és a bacon sem csak a hírből vagy nagyon elspórolt mennyiségben köszönt vissza. A tortilla maga elment, arra jó volt, hogy elhitesse velem ,hogy most aztán különlegeset eszek, de nélküle is jó lett volna. A menüvel választott hagymakarika is tökre rendben volt. Árat tekintve is baráti, a hamburger maga 1490-be került, amire azt kell mondjam, nagyon hízelgő ilyen minőség mellett, egyáltalán nem sajnáltam rá ezt az összeget. 

Mondandóm összefoglalandó, ez a hamburgerező simán tudja azt, mint a fővárosi kedvelt helyek, és bátran kijelentem, hogy vidéken kevesen körözik le ezt a nívót, legalábbis nálam. Amint a zárszót írom, befutott hozzánk egy kedves olvasói ajánlás is, mit ad Isten, pont erről a helyről! Úgyhogy, ha Aszódon jártok, mindenképp tegyetek egy próbát, ha pedig ismertek szuper hamburgerezőt, várjuk őket Facebook kommentben, üzenetben

Fotó: Vérmes Ízvadász

A bejegyzés trackback címe:

https://fenevad.blog.hu/api/trackback/id/tr3216673932
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása