Hogy ne az étel egyen meg téged

Ínyenc Fenevad

Szerinted jó ötlet volt kinyitni a teraszokat? Szavazz!

2021. április 26. - Ínyenc Fenevad

A hétvégén legalább már részben visszaállt a normális életünk, kinyithattak ugyanis az éttermek teraszai. Ahogy az várható volt, túlzás nélkül megrohanták a magyarok a teraszokat, fürtökben lógtak az emberek a vendéglátóegységek szabadtéri helyeiről. Az újranyitás ünnepének alkalmából Titeket kérdezünk most: voltatok teraszozni? Ha igen, mit fogyasztottatok? És mit gondoltok a nyitásról, örültök neki? Itt a Fenevad terasznyitásos kutatása! Szavazz Te is!

etterem_tomeg.jpg

Majdnem egy éve nyögjük ezt a járványt, és sokadmagammal azt remélem, hogy a finisben vagyunk. Az oltások már a spájzban (vagy a karban) vannak, így semmi sem akadályozhatta meg, hogy elinduljon az újranyitás. Ahogy azt várhattuk, a nyitás egyik első lépcsőjeként az éttermek teraszai nyitottak ki. Sejthető volt, mi lesz ebből: tömegével lepték el az emberek a helyeket, sokan immár gondtalanul, hiszen sokak ereikben már ott csörgedezik az emberi tudomány megkérdőjelezhetetlen nagyságának legújabb világmegváltó produktuma. Rengetegen várták ezt a napot, és sokan fogadták meg, hogy nyitás után azonnal elmennek egyet kocsmázni, éttermezni. Hozzád fordulunk most: Te is része voltál a nyitás utáni szertartásos teraszozásnak? Szavazz!

Ha nem, akkor görgesd át a következő szavazást, és menj az egyel azutánira, hogy eláruld nekünk, miért nem álltál ott a nyitás utáni első percben az éttermek, kocsmák teraszai előtt kígyózó sorban. Ha igen, akkor itt a helyed: az alábbi szavazásban mondd el, hova mentél a nyitás alkalmából?

Írd meg nekünk Facebookon, emailen, hogy melyik helyet látogattad meg, és mit tapasztaltál: változtak az árak, az ételek minősége és a kiszolgálás a záráshoz képest?

Még mindig azokhoz szólunk, akik teraszoztak a hétvégén. Az alábbi kérdésben arra vagyunk kíváncsiak, hogy mi okból mentetek el. Hiányzott már egy jó éttermi menü? A kültéri iszogatás vonzott? Vagy támogatni akartad a kedvenc helyed? Szavazz!

Ha nem mentél teraszozni, itt a helyed: az alábbi szavazásban áruld el nekünk, hogy miért döntöttél úgy, hogy (egyelőre) nem látogatod meg egyik vendéglátóhelyet sem.

Utolsó kérdésünk következik. Elöljáróban annyi, hogy mi nagyon örülünk a nyitásnak. A járványhelyzet aligha lehet rosszabb, mint márciusban volt, és bár most is sok ember betegszik meg naponta, de az oltás is elég gyorsan halad, és talán a jó idő kedvét szegi a vírusnak is. Ráadásul sokan oltottak, számukra pedig mi sem látjuk értelmét, hogy otthon üljenek. Azokat is megértjük viszont, akik óvatosak. Azoknak viszont nincs bocsánat, akik elgörgettek idáig, és nem szavaznak, úgyhogy légyszi, jelöljetek be egy választ!

Végül mi is megosztjuk a tapasztalatainkat, ha már ennyit kíváncsiskodtunk. Zabos Muffin a hétvégén nem ült be sehova, beoltották ugyan, de azért még óvatos. Rendelt viszont egy jó szejtános kebabot, ahogy sokszor korábban a járvány alatt (mármint sokszor rendelt úgy általában, szejtános kebabot most először). Vérmes Ízvadász még nincs beoltva, így szintén nem teraszozott, otthon főzött helyette. Viszont amint vége a rohamnak, tervez menni. Én még szintén nem vagyok oltva, ezért inkább otthon toltam egy medium rare steaket.

Viszont a következő hetekben elkerülhetetlenül lerohanjuk az éttermeket mi is, és akkor jövünk a jobbnál jobb beszámolókkal. Ha nem akarsz lemaradni róla, kövess minket Facebookon! És persze vigyázzatok magatokra, mert az egészség mindennél fontosabb.

Ha pedig tapasztaltál valami újdonságot a legutóbbi zárás előtti állapothoz képest, írd meg nekünk Facebookon vagy emailen!

A bejegyzés trackback címe:

https://fenevad.blog.hu/api/trackback/id/tr416512712
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása