Hogy ne az étel egyen meg téged

Ínyenc Fenevad

A Fény Utcai Piacon nyitott éttermet az egyik legismertebb séf

2020. december 17. - Ínyenc Fenevad

A Fény Utcai Piacon nyit éttermet az egyik legismertebb séf, Bíró Lajos - derül ki a hozzánk is eljutott közleményből, amelyhez képeket is mellékeltek. Bíró Lajos egy már bevált koncepcióval érkezett, mégis sok újdonsággal készült a Fény Utcai Piacra, amely egyre több izgalmas gasztronómiai helyszínnek ad otthont.

rantotthus_feny_utcai_piac_etterem_2jpg.JPG

A Bocuse d’Or Akadémia egykori elnöke szinte minden éttermi műfajban működtet sikeres egységeket: pesti bisztró, vidéki és budai vendéglő, streetfood büfé. Nem szokott tévedni. Ha ő belevág valamibe, az általában sikerre van ítélve – részben a jó helyszínválasztás miatt. „A Széll Kálmán tér környéke közlekedés szempontjából is a főváros egyik legszerencsésebb lokációja. Ráadásul van itt egy olyan piac, ahol – ellentétben a többi budai piaccal – nem hat idegennek a magas minőségű streetfood. Felvágottakban, sajtokban, kávéban például már eddig is megvolt az a szint a piacon, amit mi is képviselünk az ételeinkkel” – indokolja a séf, hogy miért a Fény Utcai Piacot választotta az új Buja disznó helyszínéül. Az étterem december 12-től várja a látogatókat.

További érdekességekért és friss hírekért kövessetek minket Facebookon is!

Változást hoz a címváltozás

Bíró szerint ez az étterem is 80%-ban a rántott húsra épül, ahogy korábbi helyszínén, a Hold Utcai Piacon tette, de a Séf utcájának jellegzetességei is felfedezhetők. Így a rántott hús mellé bejött a kínálatba a rántott csirkecomb és rántott kacsamáj, de állandó étel a pirított sertésmáj és a sült kolbász is. Minden hétre készülnek egy főzelékkel, amelyet keddtől csütörtökig lehet kipróbálni, hogy aztán péntekenként főszerepbe kerülhessen a klasszikus sólet.

solet_feny_utcai_piac_etterem.jpg

Sólet

Az új étteremnyitásnak a vietnámi nemzeti étel, a pho leves rajongói is örülhetnek, mert a Buja disznóban lesz néhanapján a tiroli májgombóccal kombinált változat - írják. A szombat mindig egy különleges reggelivel indul olyan ínycsiklandó kombinációkat vonultatva fel, mint például a bundás kenyér spenóttal és rákkal. A szombatok folytatása is izgalmas, mert az egyik héten borjúmájat, a másik héten borjúlábat tudunk enni, havonta kétszer pedig számíthatunk egy pop up jellegű, nem mindennapi fogásra, ilyen például a rákkal készülő steak.

szalontudo_feny_utcai_piac_etterem.jpg

Szalontüdő

A járvány alatt kénytelen volt a Buja disznó stábja beletanulni a kiszállításba, és a karantén végeztével is megtartották ezt a szolgáltatásukat, így már a budaiaknak is van lehetőségük, hogy a Fény Utcai Piacról ezeket a fogásokat házhoz rendeljék. (Ez alól kivétel a hétfő, amikor a Piac ugyan üzemel, de a Buja disznó pihenőnapot tart.) 

Több mint 100 üzlet és vendéglátóhelység a Fény Utcai Piacon

A Fény Utcai Piac eddig is helyet adott izgalmas gasztronómiai pontoknak – számos lehetőség várja a nemcsak vásárolni betérőket, de azokat is, akik étkezni szeretnének. Az elmúlt 22 évben közel 33 millió látogatás történt a Piacon, a csaknem 20.000 négyzetméteren több mint 100 üzlet és vendéglátóhelység, a kereskedelmi szinteknek köszönhetően pedig számos ügyintézési lehetőség áll a látogatók rendelkezésére.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenevad.blog.hu/api/trackback/id/tr9416340394
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása