Hogy ne az étel egyen meg téged

Ínyenc Fenevad

Nem voltunk maradéktalanul elégedettek a Rudas fürdő éttermével

2021. szeptember 14. - Vérmes Ízvadász

Nyár végén látogattam el az ország egyik legpatinásabb fürdőjébe, és ha már arra jártam, az éttermet is leteszteltem. Az ételekkel kifejezetten elégedett voltam, mégis keserű szájízzel álltam fel az asztaltól. 

bbq_oldalas_rudas_bistro.jpeg

Tovább

Ígéretes olasz étteremre bukkantunk, de végül csalódtunk

Már rég kiszúrtam magamnak a Damjanich és a Bajza utca sarkán található Pizza da Sergio nevű olasz helyet, mert arra járva többször is láttam, hogy a pizza egészen pofás. Az étlap is kifejezetten ígéretes volt, a tésztaételek kínálata például pont olyan volt, mint egy római trattoriában. Idő kérdése volt, mikor próbálom ki a helyet. Erre a múlt héten került végül sor, de azt kell mondanom sajnos, hogy többé biztosan nem megyek oda. Összességében az ételek nem voltak borzalmasak, de mivel ritkán ülök be ilyen nagy várakozással itthon egy olasz étterembe, a csalódás is ritka nagy volt. Szubjektív értékelés következik.

pizza_de_sergio.jpg

Tovább

Botrány a McDonaldsban: mit érdemel ez a két gyökér?

Mi itt az Ínyenc Fenevadnál sok kritikát kiosztunk az éttermeknek: van, amikor szándékos lehúzás megy egy helyen, és ez érezhető az árakon és a minőségen. Van, amikor az éttermes jó szándéka ellenére sem olyan a végeredmény, mint kéne, és van, amikor a pincér bunkósága teszi kellemetlen élménnyé az éttermezést. De arra, ami az egyik McDonaldsban történt, nem lehet nem dühvel, felháborodással és indulattal reagálni.

mc_mcdonbalds_meki_meki.jpg

Tovább

Ott találtunk hibátlan hamburgerezőt, ahol nem is vártuk

Egyik legjobb hamburger élményem esett meg velem a napokban egy kis Pest megyei városkában. A meglepően szuper ízek kifejezetten jó árakkal párosultak, így nem voltam rest, beszámolok nektek gasztrokalandomról. 

marhamania_aszofo_hamburger.jpg

Tovább

Kipróbáltuk a legendás balatoni halsütőt, amit rengetegen ajánlottak

Régen tervben volt már, hogy meglátogatjuk a Balaton egyik leghíresebb halsütőjét, az Aszófői halsütőt, amit sokan nagyon nagy becsben tartanak. A hely a maga egyszerűségével abszolút egy dologra épít: a remek minőségű sült halakra. Majdnem mindent végigkóstoltunk, így nyugodt szívvel állíthatjuk, hogy a halat szeretőknek ez a hely nem fog csalódást okozni. A halak szinte kivétel nélkül valóban borzasztóan finomak, de összességében – a legendás híre ellenére – nem vált első számú kedvencemmé.

halsuto_aszofo.jpg

Tovább

Felemás élmények a Balatonon: nagyon nem mindegy, melyik strandbüfét választod

Nemrég közöltük olvasónk beszámolóját az akarattyai Mercato étteremről, és most szintén az ő beszámolójuk következik, és a változatosság kedvéért ezúttal is balatonakarattyai éttermek vannak terítéken. Pontosabban nem is akarattyai éttermek, hanem az akarattyai Bercsényi strand két étterme. Mert bizony ha már sok órát tölt strandon az ember, akkor korántsem mindegy, hogy mit eszik, még akkor sem, ha esetleg a gyenge kínálaton belül a közepes a legjobb. Olvasónk szerint az egyik strandétterem kifejezetten jó, míg egy másikkal csúnyán befürödtek. Nézzük, mit gondoltak a helyekről.

balatonakarattya.jpg

Tovább

Ez már nem a kádári örökség: újhullámos strandéttermet próbáltunk a Balatonnál

Az előző rendszer örökségéből táplálkozó, bádogtetős, kólás napernyős, fehér műanyagszékes strandbüfék tömegei között ma már fel-feltűnik egy-egy olyan hely is, ahol az Aro tejföllel és „pizzafeltéttel” megszórt lángos, a hanyagul panírozott, fűszerezetlen és túlsütött hekk, olcsó kecsapban tocsogó, nyamvadt, fűszerpor ízű hússal kínált hamburger, a mutáns kazah keszeg és a mócsingos kolbász helyett egészen ígéretes ételekkel is találkozhatunk, valóban minőségi alapanyagokból, odafigyeléssel elkészítve, ízlésesen tálalva. Ezeket az újhullámos helyeket is változatos minőség jellemzi, de az biztos, hogy üde színfoltnak tekinthetők a fent leírt balatoni nyomor tengerében. Mi is egy ilyen üde színfoltot mutatunk most be: a balatonfüredi Dock Bisztróról lesz szó.

dock_balatonfured_hamburger.jpg

Tovább

Kipróbáltuk a Balaton egyik legjobb fagyizóját: nem jutottunk szóhoz

 Sokaknak nem kell bemutatnunk a mindszentkállai Kő fagyi? Nevű helyet, az ott fogyasztható nyári nyalánkságok valóban legendásak. Mi is kipróbáltuk a helyet, és szó szerint ledöbbentünk, mert a fagylaltok elképesztően finomak itt. Sok helyen ettem már fagyit, de ezután minden csak átlagosnak tűnik.

ko_fagyi_mindszentkalla_udvar-min.jpg

Tovább

Csalódást okozott olvasóinknak a fancy balatoni étterem

Szeretjük, ha az olvasóink is megosztják a tapasztalataikat egy-egy étteremről, hiszen több szem többet lát. Így tett most Julcsi is, aki férjével együtt látogatott meg egy sor magyarországi éttermet, és nem volt rest szép kerek beszámolókat írni róla. Mi az Ínyenc Fenevadnál pedig természetesen közzétesszük az ő beszámolóikat is, a terjedelemre tekintettel több részletben. Ma például egy olyan balatoni étterem kerül terítékre, ahol korábban, a pandémia előtt mi is jártunk. Akkor kifejezetten elégedetten távoztunk, még annak ellenére is, hogy az ételek nem idézték az olasz konyha hangulatát, és annyira frenetikusan jók sem voltak. Olvasónk viszont kifejezetten elégedetlen volt: hogy ez az eltérő vélemény a pandémia utáni újranyitás hatása, vagy csak a rendelt fogásokban volt különbség, azt nem tudjuk.

balatonakarattya2_1.jpg

Tovább

Kipróbáltuk az egyik felkapott mexikói éttermet Budapesten

A mexikói azon kevés nemzet közé tartozik, amelynek konyháját világszerte ismerik és kedvelik. Bár Magyarországon az olasz és az ázsiai éttermek dominálnak a külföldiek közül, azért mexikói éttermet is találunk szép számmal, változó minőségben. Mi az egyik híres hazai mexikói étterembe tértünk be a csapatunkkal, és összességében kifejezetten elégedettek voltunk.  Az Iguana van ma terítéken.

iguana_sajtos_quesadilla.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása