Hogy ne az étel egyen meg téged

Ínyenc Fenevad

Jönnek a szigorú korlátozások: az éttermek is érintettek

2020. november 09. - Zabos Muffin

Ismét szigorú korlátozási intézkedések lépnek életbe - jelentette be ma Orbán Viktor miniszterelnök. Ahogy az várható volt, a járvány nagymértékű elterjedése miatt ismét a tavaszihoz hasonló intézkedéseket vezetnek be, ami az éttermeket is érinti.

pexels-kaboompics-com-6267.jpg

A bejelentett intézkedések kedd éjféltől lépnek életbe és előreláthatóan 30 napig maradnak érvényben, szükség esetén meg is hosszabbíthatók. 

Ami az éttermeket illeti

  • szerdától bezárnak az éttermek, házhozszállítással lehet ételt rendelni

  • az üzemi étkezdék nyitva maradnak

A szállodákat is bezárják a turisták előtt, csak üzleti célból lehet a szolgáltatást igénybe venni.

A szállodák és éttermek támogatásban részesülnek

Az állam segíti a nehéz helyzetbe kerülő szállodákat és éttermeket, az első harminc napban és a november 8-ig tartó foglalások 80%-át megtéríti. Ehhez  azonban a munkavállalókat nem szabad elbocsátani, és ugyanúgy meg kell kapniuk a fizetésüket.

Az éttermek esetében a korlátozás következő harminc napjában nem kell a dolgozók után járulékot fizetni és az állam megtéríti a munkavállalók bérének 50%-át. Itt is a feltétel ugyanaz, mint a szállodák esetében, a munkavállalókat nem bocsáthatják el.

Az éttermeket érintő további rendelkezésekről és friss információkról is beszámolunk, kövessetek minket és nézzétek Facebook oldalunkat is!

Fotó: Pexels

A bejegyzés trackback címe:

https://fenevad.blog.hu/api/trackback/id/tr2216278862
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása