Hogy ne az étel egyen meg téged

Ínyenc Fenevad

Mi a cseh sörök titka? Videón az igazság

2022. szeptember 22. - Ínyenc Fenevad

A cseh söröknek nincs párja a világon: lehet elismerően szólni a német sörgyártókról, lehet hódolni a felső erjesztésű északi söröknek, de amit a csehek a sörrel művelnek, az egész egyszerűen művészet. A sörimádó, aki járt már Csehországban és be is ült egy jó kocsmába, azt minden bizonnyal szintén utolérte a felismerés: sehol máshol nem olyan. De mitől lesz olyan különleges Bohémia aranya? A válasz egyszerűbb, mint gondolnád, és most egy cseh csapostól hallhatod a magyarázatot egy videóban.

cseh_sor.jpg

Tovább

Az éttermeket egyelőre senki nem menti meg a katasztrófától

A kormány megint nem bírt magával, Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a szombati ebéd után (vagy közben, kinek hogy) szólt a nagyérdeműhöz. Az ember már izgul, amikor ezekről a hirtelen bejelentésekről hall, mert tudja: vagy fázni fog utána, vagy benzin nem lesz, vagy kevesebbet fog érni a fizetése. Most szerencsére jó híreket közölt a miniszter, de az éttermesek nem örülhetnek.

gazrozsa.jpg

Tovább

Íme a mi kedvenc cseh sörözőnk Budapesten

Megoszlanak a vélemények arról, hogy melyik földrajzi terület tekinthető Európa sörkánaánjának, és bár minden tiszteletem a brit és belga sörkultúra iránt, én az alsó erjesztésre esküszöm. Azon belül is a pilseni nálam az abszolút favorit (éljen a vastag hab és a dús komló), ennek őshazája pedig Csehország. Szerencsére több alkalommal is volt módom a cseh csapokból áradó folyékony aranyat megkóstolni, ami után sajnos a hazai kínálat elég gyengusznak nevezhető. Ezt az űrt próbálják betölteni idehaza a gombamód szaporodó cseh sörözők, változatos sikerrel. Mi most ezek közül mutatjuk be a kedvencünket.


img_6393_2.jpeg

Tovább

Szereted a magyar borokat? Hamarosan megkóstolhatod a 100 legjobbat

A nemzetközi és magyar borszakértők által összeállított Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor magazinban szereplő tételekből tartanak nagykóstolót szeptember 17-én a Corinthia Hotel Budapest báltermében – számol be az MTI.

pexels-andrea-piacquadio-3756623.jpg

Tovább

Nagyon csúnya világ jön: elbúcsúzhatunk kedvenc éttermeinktől?

Az elmúlt két év nem a vendéglátásé volt: előbb a koronavírus nullázta le őket újra és újra, az újranyitás után pedig a szektort elhagyó dolgozók okoztak a korábbinál is súlyosabb munkaerőhiányt. Mire véget ért a járvány, és jött némi enyhülés, a dráguló alapanyagok és azok nehézkes beszerzése rontotta a helyzetet. Nem hangzik túl jól, igaz? Pedig az a szomorú helyzet, hogy mindez semmi ahhoz képest, ami most jön – nyugodtan békéljünk meg a gondolattal, hogy kedvenc helyeink közül nem egy akár örökre lehúzhatja a rolót. Rosszul hangzik, nem kérdés – de ha ez lesz a legnagyobb bajunk, akkor azt mondom, hogy olcsón megúsztuk az előttünk álló időszakot.

closeup-shot-sign-that-says-sorry-we-re-closed-hanging-glass-door.jpg

Tovább

Ne bízd a véletlenre: három remek bejgli a karácsonyi ünnepekre

Ahogy tavaly, ezúttal is kipróbáltunk három nagyszerű bejglit, amit jó szívvel tudunk ajánlani a karácsonyi időszakra. Azt a három bejglit választottuk ki a megkóstolt termékekből, amelyeket szerintünk érdemes volt kipróbálni és bemutatni, és ezért bátran merjük ajánlani (persze ezen kívül is van még számtalan jó minőségű bejgli a magyar pékségekben, a mi listánk most erősen szubjektív). Diós bejglikkel kísérleteztünk, mert mi azt szeretjük. Néhol persze kicsit kritizáltuk a termékeket, valamelyiknek az árát sokalltuk, de úgy gondoljuk, hogy azért mindegyik hozta a kötelezőt.

vaj_dios_bejgli2.jpg

Tovább

Tényleg fogyni fogsz, ha kevesebb húst eszel?

Sok embertől hallottam mostanság azt az állítást, hogy a hús elhagyása után sokkal jobban érezte magát, és még le is dobott néhány kilót. A húsfogyasztás mellőzésének etikai-morális szempontját eszem ágában sincs megkérdőjelezni, de aki már sikeresen megszabadult néhány kilótól, az pontosan tudja, hogy a kontrollált húsfogyasztás milyen nagymértékben tud segíteni a tartós testsúly-csökkenésben. Persze aki elkötelezte magát a vegetariánus (vagy vegán) étrend mellett, az is tud hatékonyan fogyni – de nagyon nem mindegy, mivel helyettesíti a húst.

grilled-chicken-breasts-with-vegetables.jpg

Tovább

Ez az egyik legismertebb olasz étel - így készítsd el otthon

Egy nagyon klassz olasz receptet fogok nektek bemutatni, egyenesen a napsütötte Délről. Ha jártál olasz étterembe vagy csak szereted az olasz ételeket, akkor biztosan találkoztál a penne all’arrabbiata nevű fogással. Mint a neve is takarja, a penne all’arrabbiata pennéből készül, az ízvilágot pedig a csodás san marzano paradicsom szolgáltatja. Ha még nem találkoztál vele, de szereted a  tésztaételeket és a paradicsomot, akkor ez a recept neked való! Az alábbiakban a penne all’arrabbiata autentikus elkészítési módját mutatom be friss paradicsomból.

img_20211009_153219.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása