Hogy ne az étel egyen meg téged

Ínyenc Fenevad

Mit együnk Krétán? A legjobb görög fogások

2024. július 25. - Ínyenc Fenevad

Kréta nemcsak a csodás látnivalói, hanem a fantasztikus gasztronómiája miatt is megér egy látogatást. Amellett, hogy a görög konyha hagyományos fogásait is megtaláljuk itt, vannak klasszikus krétai ételek is. Mi általánosságban azt mutatjuk be, hogy mit érdemes enni Krétán, megmutatjuk, nekünk mi ízlett, és mi kevésbé, illetve általános tanácsokat is adunk a kréta éttermekre vonatkozóan.
antikristo_vagyis_nyarson_sult_barany_ami_az_egyik_leghiresebb_kretai_etel_nem_erdemes_kihagyni_1.jpg

Tovább

Így húznak le a zöldségesek a dinnyével téged is

Mennyiért veszed a görögdinnye kilóját a zöldségesnél, hipermarketekben, piacokon? 400 és 600 forint között? Szerencsével lehet ennél olcsóbbat találni, de ez most a piaci ár, aki dinnyét akar enni, annak ki kell fizetnie. Csakhogy a termelői ár ennél sokkal-sokkal alacsonyabb – derül ki azokból a hirdetésekből, amelyekben a termelők hirdetik a görögdinnyéiket.

honnan_tudom_hogy_edes-e_a_gorogdinnye.jpg

Tovább

Szuper strandbüfét találtunk, mégsem voltunk teljesen elégedettek

Az ilyen hőségben roppant jólesik a csobbanás, a felfrissülés után pedig jólesik az evés és ivás a strandon. Nem sok jobb dolog van nyáron annál, mint amikor szép természeti környezetben kiváló ételeket ehetünk. Pont egy olyan helyet találtunk teljesen véletlenül, ahol mindkét feltétel adott: jók az ételek, szép a környezet. Csak azt sajnáljuk, hogy az élmény nem lehetett teljes, mert néhány dologra nem sikerült odafigyelni.

duna-parti_kilatas_a_mi_a_kavics_strandbufebol_dunakeszin.jpg

Tovább

Bud Spencer és Terence hill babja NEM HAGYMÁS BAB

Bud Spencer és Terence hill filmjeinek elválaszthatatlan kelléke a bab, a rajongók tömegei találgatják, hogy pontosan milyen ételről is van szó. Hagymás bab – hiszen ez evidens, az egyik filmben ugyanis elhangzik. Valóban elhangzik ez, és akkor abban a filmben Bud Spencer tényleg hagymás babot rotyogtat. De csak akkor: a többi filmben a többi alkalomkor egy másik babos ételt készít el (vagy épp nyúlja le valakitől) a duó két tagja.

paradicsomos_bab_recept.jpg

Tovább

Meseszép kis falu méltán híres rétesezővel a közepén

A természeti szépségekben bővelkedő Dunakanyar Magyarország egyik legcsodásabb helye, Zebegény pedig ennek a páratlan környéknek az egyik ékköve. A falu annyira bájos, annyira igényes, mintha egy fantasy film helyszíne lenne, az adottságai pedig a Dunakanyar települései közt is kiemelkedőek. A hangulata mindig rabul ejt, ám amiért rendszeresen idelátogatok, az a faluban található réteses, amely roppant híres messze a kis falu határain túl. Nem véletlenül.

retesek_idilli_kornyezetben_a_meseszep_zebegenyben.jpg

Tovább

Eldugott kis hely cseh sörrel, páratlan hangulattal és csodás kilátással

Minden évben letolom a Dunakanyar kerékpárutat, és minden évben menetrendszerűen megállok Vácnál egy kis helyen, amelynél mindig úgy érzem magam, mintha a világ szélén lennék. Kiváló cseh sört csapolnak itt, de nem is a kínálat miatt szeretem: a hely egyszerűsége, igényes rendezetlensége, tágas, zöld volta mellett a kilátás miatt fogott meg igazán. Pontosabban ezek elegye szerettette meg velem. Pár apró változtatással igazi profi vendéglátóhely lehetne belőle – de erősen azt sejtem, hogy erre vágynak az üzemeltetők legkevésbé.

kertunk_bar_es_kilato_vacon_csodas_panoramaval_kilatassal_a_dunara.jpg

Tovább

Nagyon népszerű helyet találtunk Magyarország kedvelt kirándulóhelyén

Ha a tömeg azt mondja, hogy valami jó, akkor az csak jó lehet – gondolhatjuk, pedig nem feltétlenül van ez így, még az éttermek esetén sem. Egyik mátrai túrázásunk alkalmával pokolian megéheztünk, így nagyon boldoggá tett minket, hogy épp belefutottunk egy büfébe, amit a nagyérdemű látványosan kedvel. Nem volt rossz, meg kell hagyni, de azért nem estünk hasra: és ez nagyon jó példa arra, hogy miért ne dőljünk be a többség véleményének.

nepszeru_lepenyezo_helyet_talaltunk_matraban_egy_tura_soran.jpg

Tovább

Olaszországban nyaralsz? Ne kövesd el a hibát, amit minden turista elkövet

A nyári nyaralás helyszínének kiválasztásakor fontos szempont az ország gasztronómiája, és ebben Olaszország Európán belül verhetetlen. Számtalan magyar turista megy idén is Olaszország különböző pontjaira nyaralni, és elvárásként megfogalmazódik bennük, hogy Olaszországban igazi olasz ételeket egyenek. A pizza kihagyhatatlan – nem nagyon hallok olyan történetet Olaszországban nyaraló ismerőseimtől, hogy ne ennének pizzát akár többször is. Meglepőnek tűnhet, de én most azt javaslom neked: olaszországi nyaralásod idején ne pizzát egyél. Elmondom, miért.

ezert_ne_egyel_pizzat_olaszorszagban.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása