Hogy ne az étel egyen meg téged

Ínyenc Fenevad

Fény az alagút végén - Olaszországban már megvan az éttermek újranyitásának dátuma

2020. április 26. - Vérmes Ízvadász

Romokban a turizmus és a vendéglátás, ők voltak a vírus első áldozatai. A legtöbb étterem kénytelen volt lakatot tenni az ajtajára, jópár vendéglátóhely próbálkozik a kiszállítással, hogy valahogy átvészeljék ezt az időszakot. Mi, átlagemberek pedig jobb híján várjuk, hogy elüljön a vész, és végre újra látogathassuk kedvenc kiszolgálóegységeinket. Úgy tűnik, hogy az újranyitás nincs is olyan messze. 

people-on-a-gondola-1796736.jpg

Több országban enyhítik, vagy enyhíteni tervezik a korlátozásokat a következő hetekben. Ujjongunk, hogy végre nem kell egész nap a négy fal között lennünk, mégha a visszaállás fokozatos is lesz. Nálunk azért erre talán még várni kell, hiszen néhány nyugat-európai országot korábban, intenzívebben ért el a megbetegedési hullám, így az ő esetükben égetőbb a gazdaság újralövése. Járványügyi szempontból egyébként vannak kétségeink az újranyitással kapcsolatban, de ez nem ide tartozik.

Szeretnél értesülni az új bejegyzéseinkről? Kövess minket Facebookon is!

Németországban és Ausztriában már hetek óta fontolgatják, hogy mikortól reális feloldani a vendéglátóhelyek korlátozását, mégis az egyik legsúlytottabb ország, Olaszország állt elő először pontos dátummal - számol be a Dining Guide.

Májusi újraindulás

A csizma alakú ország vezetői úgy döntöttek, hogy a korlátozások négy szakaszban, hetente kerülnek feloldásra. Az üzletek a harmadik szakaszban nyithatnak újra, míg az éttermek, bárok és kávézók kénytelenek lesznek kivárni a negyedik hétfőt, ami május 18-át jelent. 

Hogy Magyarországon ennek alapján mikor látogathatunk (normális nyitvatartás mellett) éttermeket, ne kérdezzétek - fogalmunk sincs. Jövő héten többet fogunk talán tudni, mi is nagyon várjuk már, hogy újfent jól megkritizálhassuk a hazai kiszolgálóegységeket. 

Speciális előírások 

Az olaszok természetesen (nagyon helyesen) óvintézkedéseket is tettek, hogy továbbra is védjék állampolgáraikat a fertőződéstől, hiszen még messze nem győzték le a vírust. Érkezéskor a buona sera (jó estét!) mellé kapnak egy gyors lézeres lázmérést, valamint kötelesek használni a kihelyezett kézfertőtlenítőt. Az asztalok között minimum két méternek kell majd lennie, és a személyzet csinos (vagy ronda?) szájmaszkban és gumikesztyűben fogja lesni minden kívánságunkat. 

Kérdés, hogy az újranyitás és óvintézkedések ellenére marad az óvatoskodás, és kevesek merészkednek el májusban kedvenc éttermeikbe, vagy hatalmas roham lesz a végre kiszabaduló polgárok részéről. Én utóbbit gyanítom. 

Egy szó mint száz, még bírjátok ki egy kicsit, biztos mindenki a plafonig van már az otthonmaradással, de ha eljön majd a vég, annál édesebb lesz majd a szabadulás. Vigyázzatok magatokra! 

Ha tudni akarjátok mi milyen olasz ételeket készítettünk eddig, itt, itt és itt megnézhetitek!

Fotó: Pexels

A bejegyzés trackback címe:

https://fenevad.blog.hu/api/trackback/id/tr9215641018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása